Ik ben Sylvia Smulders  en woonachtig in Hilvarenbeek.

Na 25 jaar samen met mijn man een eigen zaak geleidt te hebben en de kinderen hun eigen weg zijn gegaan, kwam er meer ruimte voor nieuwe uitdagingen in mijn leven. De zoektocht hiernaar gaf een grote ommekeer in mijn leven.

Ik ging me bezig houden met mijn passie: ‘Mensen leren leven vanuit hun eigen innerlijk’.

Vervolgens ben ik gaan studeren en heb met succes onderstaande opleidingen afgerond.

2005:                    Certificaat Communicatievaardigheden.

2006:                    Certificaat Time Management en Stresspreventie.

2009:                    Certificaat Practitioner Neuro linguïstisch Programmeren./NLP.

2010:                     Certificaat Master Practitioner Neuro Linguïstisch Programmeren./NLP.

2011-2015:            4 jarige opleiding Psychosociale Menswetenschappen. Richting psychologie. (www.SPSO.nl)

2016:                      Scriptie: Onderzoek naar de behandelmethodes van Trauma en PTSS op de  fysieke, vitale, mentale en boven-mentale bewustzijns laag van de mens.

2016:                      Diploma Psychosociale begeleiding.

Afstudeerrichting Psychologie.

2016-2017:            Eenjarige opleiding Kunstzinnige Counseling.

 • Werken met dromen.
 • Autobiografisch schrijven.
 • Werken met het getraumatiseerde kind.
 • Werken met het innerlijk kind.

2017- 2018:           Opleiding medische & Psychosociale basiskennis.

2018-2019:            Opleiding Integratieve Trauma-coach.

 • Ontwikkelingspsychologie en afweersystemen.
 • Regressie en innerlijk kind werk.
 • Systemisch werk en trauma-opstellingen.
 • Adem- en lichaamswerk bij traumaverwerking.
 • Lichaamsgerichte traumaverwerking.
 • Outdoor coaching en verwerkingsrituelen.

2018-2019:            Masterclass Integrale Coaching.

 • Lagen van bewustzijn.
 • Dimensies van het onbewuste
 • De weg van leven en overleven.
 • Ego-posities.
 • De werking van ons brein.
 • De werking van systemen.
 • Sub-persoonlijkheden.
 • Het bewuste onbewuste.
 • Persoonlijk leiderschap.
 • De weg van helderheid, zuiverheid, congruentie en groei.
 • Leven vanuit onafhankelijkheid en verbondenheid.
 • Gerichte aandacht, acceptatie en overgave.
 • Werken naar transformatie.

De opleidingen Integratieve Trauma-coach en Masterclass Integrale Coaching hoop ik in 2019 af te ronden.

Bij mijn opleiding NLP practitioner en NLP master raakte ik al erg onder de indruk over de mens en zijn innerlijke beleving.

Bij de 4 jarige opleiding Psychosociale Menswetenschappen kwam ik erachter dat ik buiten het onderzoeken van het innerlijk van de mens ook bijzonder geïnteresseerd raakte in de behandeling van trauma en PTSS.
Wat gebeurt er bij de mens in lichaam en geest als men een trauma ondergaat of daar een Post-Traumatische Stress Stoornis (PTSS) aan over houdt en hoe is dit te behandelen.

Daarom besloot ik om bij mijn scriptie aan de SPSO onderzoek te doen naar de behandelmethodes van trauma en PTSS op de verschillende bewustzijnslagen van de mens. Belangrijk hierbij vond ik, dat er niet alleen gekeken werd naar de hersenen, maar ook naar het denken, het voelen, het handelen en je lichaamsbewustzijn. Tevens is het belangrijk om te kijken naar je omgeving en het systeem waarin je leeft. Deze scriptie heeft me enorm veel inzichten gebracht. Ik heb in mijn scriptie dan ook op elke bewustzijnslaag oefeningen uitgewerkt, die van toepassing kunnen zijn op de behandeling van Trauma en PTSS.

Verder heb ik bij mijn opleiding Kunstzinnige Counseling veel mogen leren over het werken met teken-therapie, werken met dromen, autobiografisch schrijven, het werken met het getraumatiseerde kind en het innerlijk kind, waarbij ik versteld stond van de helende werking van het kunstzinnig counselen.

Bij mijn opleidingen tot Integratieve Trauma-coach en de masterclass Integrale Coaching, die ik dit jaar ga volgen, hoop ik nog meer diepgang te krijgen in het behandelen van trauma’s, PTSS en Integratieve Coaching.

Ondanks dat al mijn studies een grote verrijking zijn geweest voor de therapie die ik nu geef, is mijn eigen gevoel van waaruit ik werk, voor mij ook heel belangrijk.

Ik ben er om empatisch naar je te kijken, te luisteren en je te ondersteunen in dat wat je nodig hebt. Ik vind het uiterst belangrijk dat jij jezelf mag en kan zijn!